Підтримати нас

Українська авіакомпанія розробила гірокоптери для Збройних Cил України

22 квітня 2018 09:00
242
Поширити:

Українська авіакомпанія «Хорс» профінансувала розробку літальних апаратів – гірокоптерів для потреб Збройних Сил України. Наразі відбувається етап державних випробувань для отримання сертифікату на виробництво цих апаратів, повідомляє інформаційне агентство UNN..

«До кінця липня ми завершимо проведення відомчих випробувань з метою прийняття на озброєння або допуску до експлуатації зазначених апаратів. Після чого дані бойові машини будуть використовуватися в Десантно-штурмових військах з метою доставки матеріально-технічних засобів, доставки особового складу, евакуації поранених та в майбутньому ми передбачаємо його, як засіб вогневого ураження», — повідомив заступник командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Юрій Галушкін.

Чотири військовослужбовці: двоє з десантно-штурмових та двоє з сухопутних військ вже мають сертифікати міжнародного зразка, який дозволяє їм працювати пілотами. На батальйонних тактичних навчаннях у жовтні 2017 року також проводилися показові заходи з розвідки та евакуації поранених, на яких були присутні керівництво ЗСУ та керівництво держави на чолі з Президентом України.

За словами Юрія Галушкіна, до кінця року планується формування повітряного підрозділу в Десантно-штурмових військах, який буде виконувати завдання на гірокоптерах.

Гірокоптер – це літальний апарат, що піднімається вгору за рахунок зустрічного повітря, яке обертає гвинт (явище авторотації). Завдяки своїй простій конструкції він надзвичайно маневрений та функціональний. Гірокоптер піднімається вгору до 5000 м, а швидкість набирає до 200 км/год. Машина достатньо економічна, має дальність польоту на одній дозаправці 350 км та піднімає 350 кг вантажу.

 

Особливість гірокоптера у тому, що він може підніматися у повітря як зі злітної смуги, так і з непідготовленої ділянки. Приземлитися машина може майже вертикально, також на непідготовлену відкриту ділянку, в радіусі 50 метрів. Варто зазначити, що апарат може наблизитися впритул до ворога непоміченим, його можна почути на відстані всього лиш 350 метрів, а можливість низько літати маскує його серед дерев на лінії горизонту.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ