Підтримати нас

Українка розповіла про життя у самому романтичному місті світу

02 липня 2019 03:00
239
Поширити:

Французи люблять поїсти. І поїсти смачно. У Парижі кожен сезон відкривається велика кількість нових ресторанів і кафе з різноманітною кухнею. Понеділок вважається важким днем, у них - це день вина. Четвер - теж день розваг. Але за всім цим веселощами та розкутістю приховано багато підводних каменів. Парижани такі сноби, що ніколи не будуть вважати тебе своїм.

Так вважає фотограф і журналіст Юлія Романовська. Вона живе в Парижі та "тримає руку на пульсі" всього самого цікавого у французькій столиці, пишуть на ресурсі tripmydream.com.

Вона розповіла про самих незвичайних маршрутах Парижа, поділилася враженнями про життя в столиці та людей, які там живуть. І ще про багато-багато іншого.

"Одне з моїх правил - не прив'язуватися до певного місця, адже світ такий великий, що ти можеш бути щасливий в будь-якій точці планети. Париж - не виняток. Просто зараз це те місто, де мені комфортно працювати, творити, розвиватися, - пише Юлія, - Для когось Париж - мрія, а для інших - повсякденність. Хтось його любить і зачарований кожним сквериком і вуличкою, а хтось постійно чіпляється до брудного метро і високі ціни. Так, Париж дешевим не назвеш, але витрачати гроші розумно тут теж можна навчитися".

У понеділок у французів день вина, бо це тяжкий день

Для мене ж Париж в першу чергу - це особлива атмосфера. Він якось поступово тебе заворожує. З кожним днем ​​любов до цього дивовижного міста тільки міцніє. Навіть у непрості моменти, прокидаючись у своїй 10-метровій квартирі, ловила себе на думці, що це дуже романтичний і крутий період в моєму житті. Париж прекрасний, тому люблю повторювати слова героїні фільму "Ангел А": "Дихай! Це найкрасивіше місто у світі!". Просто "дихайте" Парижем і насолоджуйтеся його атмосферою!

Перше враження про Париж

Перший раз я приїхала в Париж по роботі, на Тиждень моди. Через робочий графік я, здається, і Ейфелевої вежі не бачила ... Зате побачила стільки красивих людей, що мій об'єктив тільки та встигав ловити приголомшливі картинки!

А в останній день паризькі друзі повели мене в район Пігаль, і це був один з найяскравіших вечорів в моєму житті! Наші танці в клубі Carmen під французький фанк ми будемо згадувати й в старості.

Парижани такі сноби, що ніколи не будуть вважати тебе своїм.

Пізніше я стала часто їздити в Париж за натхненням для своїх фотопроектів. І кожен раз затримувалася там все довше і довше, заводила нові знайомства і відкривала для себе Париж очима інсайдерів. Закохавшись в місто остаточно, вирішила поділитися цим з іншими та показати Париж моїми очима, так би мовити, з мого ракурсу.

Паризький лайфстайл

Треба віддати належне парижанам: вони вміють насолоджуватися життям. Наприклад, у нас понеділок вважається важким днем, у них - це день вина. Не дивно, що всі винні ресторани в цей вечір забиті битком. Ймовірно, так вони борються з повсякденною рутиною.

Четвер - теж день розваг. Особливою популярністю, так би мовити, "серед своїх" користується заклад на річці біля мосту Олександра III - Rosa Bonheur sur Seine. Тут в четвер не проштовхнутися! Навіщо чекати п'ятницю, щоб "затусить", якщо можна почати вже в четверг.

Людям, пов'язаним з модою, Юля завжди радить прогулятися по району Маре.

Але за всім цим веселощами та розкутістю приховано багато підводних каменів. Парижани такі сноби, що ніколи не будуть вважати тебе своїм. Звичайно, можна відчути себе парижанкою, стоячи вранці в черзі за багетом, але це всього лише формальність. Ментально ми дуже різні.

Тому не намагайтеся стати парижанином, а просто любите це унікальне місто, людей, поважайте їх традиції. Тільки тоді у вас з'явиться шанс знайти в ньому прекрасних друзів, які допоможуть не відчувати себе чужим! Знаю це з власного досвіду.

Місцева кухня і гастрономічні звичаї

Французи люблять поїсти. І поїсти смачно. У Парижі кожен сезон відкривається велика кількість нових ресторанів і кафе з різноманітною кухнею. У цій сфері зараз спостерігається кілька тенденцій. Наприклад, ресторан Nest Paris - це фьюжн з азіатськими інгредієнтами. Популярна біо- і вегетаріанська їжа. Дуже багато хто робить покупки в супермаркетах Biocoop.

У Парижі кожен сезон відкривається велика кількість нових ресторанів і кафе з різноманітною кухнею.

Не можу обійти стороною мексиканську кухню. Тако, кесаділья і молі зараз в тренді. Скажіть, що у вас столик в Luz Verde - і французи відразу схвально кивнуть в вашу сторону.

Ще в Парижі багато уваги приділяють не тільки їжі, але і концепції закладу. Наприклад, ресторан Pierre Sang. Його відкрив переможець французької версії телешоу Top Chef. Концепція ресторану дуже кумедна: тут немає меню і кожна страва - фантазія кухаря. Кондитерська Sebastien Gaudard - знахідка для справжніх гурманів. Тістечка від € 5, але дуже смачні та варті того, щоб поласувати з кавою недільним ранком.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ