Підтримати нас

У ЗСУ розповіли, коли відмовляться від призову

Автор статті
16 жовтня 2020 02:26
716
Поширити:

Україна від призову на військову службу в армію зможе відмовитися повністю, як тільки  в країні буде побудована система підготовки резервістів.

Про це розповів у програмі на одному з телеканалів Руслан Хомчак, головнокомандувач Збройних сил. На цей час, каже він, така система не працює як слід.

Відмова від призову в тому вигляді, в якому він існує зараз, - це лише довгострокові плани ВСУ, стверджує Хомчак.

"Чи планують в армії зовсім відмовитися від призову? У подальшій перспективі у нас таке бачення є. Але все це стане можливо лише тоді, коли  відпрацюємо систему підготовки резерву. Ми говоримо про таку систему, де кожен громадянин України буде хоча б мінімально готовий захистити територію біля свого будинку", - розповів Хомчак.

Наприклад, українці повинні навчитися в будь-який момент надавати першу медичну допомогу - і оточуючим, і самим собі.

Розробка системи підготовки резерву може зайняти не один рік, каже головнокомандувач ЗСУ, але якою вона повинна бути, в армії вже розуміють.

"Подібні системи вимагають фінансів і підготовки кадрів. Але, як тільки вона почне працювати в Україні, від строкового призову можна буде відмовитися. У ньому просто більше не буде необхідності", - підсумував Хомчак.

Зараз, за ​​словами головнокомандувача, українська армія укомплектована повністю. Цього разу на строкову службу призвали менше хлопців, ніж це було в попередні роки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ