Підтримати нас

У Херсонській області розпочав роботу пересувний аптечний пункт

17 серпня 2024 14:20
254
Поширити:
Фото: Херсонська ОВА

Мобільна аптека працюватиме у Бериславському районі Херсонської області. Її маршрут охоплює 52 населені пункти у Великоолександрівській, Високопільській, Кочубеївській, Борозенській, Калинівській, Милівській та Нововоронцовській громадах. 

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Аптека допоможе забезпечити доступ місцевих жителів до необхідних ліків, оскільки у звільнених громадах багато медзакладів та стаціонарних аптек зруйновано через обстріли.

В аптечному пункті також діятиме державна програма “Доступні ліки”.

“Про прибуття мобільної аптеки жителі можуть дізнатися через свого сімейного лікаря або місцеву владу. Маршрут буде визначатись згідно потреб громад та із врахуванням безпекової ситуації”, - зазначають в ХОВА.
  • 2 серпня на території сімейної амбулаторії в одному із сіл Чорнобаївської громади Херсонської області запрацював аптечний пункт.
  • З 1 жовтня 2021 року до програми “Доступні ліки” додалися препарати для лікування психічних захворювань, таких як шизофренія, епілепсія, депресія, ПТСР, афективні та невротичні розлади.
  • Міністерство охорони здоровʼя України, Єврокомісія та Всесвітня організація охорони здоров'я організовують евакуацію на лікування за кордон, для людей з України, які постраждали від російської агресії.
  • В ефірі “Вгору” виконувачка обов’язків голови Херсонської обласної організації товариства Червоного хреста України Лариса Марченко розповіла про те, що в Херсоні товариство планує реалізувати новий проєкт, який передбачатиме грошову допомогу людям із хронічними захворюваннями.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів