Підтримати нас

Товариство Червоного Хреста планує новий проєкт у Херсоні: хто зможе отримати допомогу 

01 серпня 2024 10:20
428
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У Херсоні товариство Червоного Хреста планує реалізувати новий проєкт, який передбачатиме грошову допомогу людям із хронічними захворюваннями.

Про це в ефірі “Вгору” повідомила виконувачка обов’язків голови Херсонської обласної організації товариства Червоного хреста України Лариса Марченко.

Вона зазначила, що таку грошову допомогу спрямовуватимуть на людей, які ще не отримували її. 

“Ми чекаємо на його підтвердження найближчим часом. Будемо допомагати людям із хронічними захворюваннями, такими як гепатит та туберкульоз”, – додала вона. 

Також грошова виплата передбачатиметься для людей, які потребують заміни кришталика ока. 

“За допомогою Департаменту здоров'я та директорів лікарень ми будемо збирати інформацію про тих людей, які потребують такої допомоги”.

У першу чергу людина повинна стати на облік до лікаря, який визначатиме чи потребує вона такої операції:

“За згодою пацієнта лікар передаватиме інформацію про таку людину. Якщо вона погодилася брати участь у програмі та отримати грошову допомогу, а також надати свої персональні дані”. 

Марченко також розповіла, що наразі діє програма соціального супроводу маломобільних людей, за якою 60 соціальних працівників товариства Червоного Хреста опікуються понад трьома сотнями людей.

  • Для маломобільних і людей літнього віку представники Червоного Хреста можуть адресно доставити допомогу. Для цього треба звернутися на гарячу лінію: 050 231 63 23. Також за цим телефон можна дізнатися, як отримати продуктовий набір. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів