Підтримати нас

Понад 5 тисяч людей евакуйовано: постраждалі українці можуть отримати лікування за кордоном

03 липня 2024 11:20
201
Поширити:
Фото зі сторінки Міністерства охорони здоровʼя України

Міністерство охорони здоровʼя України, Єврокомісія та Всесвітня організація охорони здоров'я організовують евакуацію на лікування за кордон, для людей з України, які постраждали від російської агресії.

Про це йдеться на сторінці Міністерства охорони здоровʼя України.

Зазначається, що за кордон вже евакуйовано понад 5 тисяч людей. Серед них ті, які отримали мінно-вибухові травми та люди, які потребують протезування.

Наразі понад 30 країн прийняли постраждалих людей з України. Це Німеччина, Норвегія, Латвія, Литва, Польща, Франція, Італія, Данія, Швеція, Бельгія, Іспанія, Нідерланди. 

Для того, щоб скористатися такою допомогою необхідно у лікуючого або сімейного лікаря взяти форму № 027/о “Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого”.

Як подати заявку: 

  • через обласний департамент охорони здоров’я;
  • особиста заявка через сайт МОЗ у розділі «Громадянам»;
  • для військовослужбовців подати на евакуацію за кордон через командування Медичних сил України.

Ознайомитись детально з інформацією про медичну допомогу можна за посиланням ТУТ.

  • Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко зазначив, що в червні 46 людей на Херсонщині постраждали внаслідок обстрілів окупаційними військами.
  • Начальник Головного управління протимінної діяльності Руслан Берегуля повідомив, що станом на червень, 30 тисяч квадратних кілометрів деокупованих територій України розмінували. В Херсонській, Харківській, Миколаївській областях всього 50% інцидентів відбулось із вибухонебезпечними предметами серед місцевих жителів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів