Підтримати нас

У Вінниці депутати підтримали ідею відновлення виборчих прав переселенців

27 травня 2018 06:39
842
Поширити:

Наприкінці п'ятничної сесії міської ради депутат Олег Ткаченко виступив в частині “Різне” з пропозицією звернутися від імені ВМР до парламенту на підтримку законопроекту №6240.

Як пояснив депутат, законопроект стосується відновлення виборчих прав внутрішньопереміщених осіб, котрі зараз не мають права брати участь у виборах на органів самоврядування тих громад, на території яких вони сьогодні перебувають. За словами Ткаченка, нині в Україні чотири мільйони внутрішніх переселенців, корі не можуть скористатися виборчим правом, передає vezha.vn.ua.

 

– Лише на Вінниччині таких осіб – близько 12 тисяч, які також не можуть брати участь у виборах. Водночас, як свідчать соціологічні дослідження, переважна більшість переселенців не планують повертатися у свої домівки навіть після закінчення бойових дій, – сказав депутат.

Як зазначив Ткаченко, даний законопроект передбачає можливість звернення ВПО до органу місцевого самоврядування, аби зареєструватися як виборець на новій територій. Загалом, на думку обранця, цей законопроект “сприяє соціальній згуртованості та інтеграції ВПО”.

Коментуючи виступ Ткаченка, мер Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що підтримує таке звернення.

– Враховуючи, що ми живемо в демократичному цивілізованому світі, я вважаю що те, що зараз відбувається з виборчим правом внутрішньопереміщених осіб – це несправедливо. Тому, я думаю, треба однозначно підтримати таке звернення, – підсумував міський голова.

Звернувшись до депутатського складу, Моргунов не отримав заперечень та заявив, що таке звернення буде направлене законодавцю.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів