Підтримати нас

У Нововоронцовській громаді на Херсонщині в межах програми “єВідновлення” подали понад 800 заяв

03 червня 2024 20:42
175
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Станом на 3 червня 2024 року в Нововоронцовській громаді на Херсонщині в межах програми “єВідновлення” подали 859 заяв на компенсацію пошкодженого або зруйнованого житла.

Про це йдеться на сторінці Нововоронцовської селищної військової адміністрації.

За їхньою інформацією, щодо пошкодженого житла було 734 заяви. По 9 заявкам зупинили розгляд, по 153 – відмовили через недотримання вимог подачі документів, 40 – на розгляді. Також опрацювали 619 адрес. Виплатили компенсацію по 250 заявках повністю, по 77 – нарахували перший платіж.

Щодо зруйнованого майна подали 125 заяв від жителів громади, відмовили 16 заявникам, зупинили розгляд 3 заяви. Сформовано 100 сертифікатів та 1 грошову компенсацію. Також 5 заяв наразі на розгляді в комісії, йдеться в повідомленні.

  • У Херсонській області в межах програми “єВідновлення” подали 5 тисяч 800 заявок на компенсацію пошкодженого житла.
  • Керівниця громадської приймальні Херсонського фонду Милосердя та здоров'я, юристка Олена Старюк пояснила, що право на сертифікат мають громадяни України, чиє житло зруйновано після 24 лютого 2022 року внаслідок військової агресії Російської Федерації та не підлягає відновленню. Це можуть бути квартира, приватний будинок, кімната або інше житло. На нежитлові приміщення, пошкодження побутової техніки, авто програма не розповсюджується.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів