Підтримати нас

МЗС спростовує обговорення міністром “територіальних компромісів” з Росією у США

01 жовтня 2024 17:50
100
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Британська щоденна газета Financial Times опублікувала статтю, присвячену ситуації в Україні та візиту української делегації в США минулого тижня. У матеріалі йдеться, що українські офіційні особи нібито готові до обговорення припинення вогню “навіть якщо російські війська залишаться на їхній території”.

Речник МЗС Георгій Тихий повідомив Суспільному, що міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час своїх зустрічей у Нью-Йорку не обговорював жодних територіальних компромісів й інформація видання є неправдивою.

“Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги в Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси”, - наголосив Тихий.

Він заявив, що не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

“Принцип “Нічого про Україну без України” має неухильно дотримуватися. На цьому міністр наголошував усім своїм співрозмовникам. Інформація джерела Financial Times щодо обговорення міністром компромісів є просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів”, - йдеться у заяві речника МЗС.
  • 14 червня Очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ піде на переговори з Україною, лише якщо ЗСУ повністю вийдуть з території незаконних Дунецької, Луганської, Херсонської й Запорізької областей. Однією з “умов” початку переговорів, за словами Путіна, є також й відмова України від планів вступу в НАТО.
  • У коментарі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що це не пропозиція миру, а пропозиція ще більшої агресії. Аналітики ISW пишуть, що Путін намагається зірвати саміт миру. Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель назвав ці вимоги неприйнятними. Канцлер Німеччини Олаф Шольц – «несерйозними».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів