Підтримати нас

Вимоги виходу ЗСУ з території Херсонщини та трьох інших областей – чергова маніпуляція Путіна

14 червня 2024 15:19
425
Поширити:
Фото: ipc.org.ua

Очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ піде на переговори з Україною, лише якщо ЗСУ повністю вийдуть з території незаконних ДНР та ЛНР, а також із Херсонської й Запорізької областей.

Таку заяву він зробив на одному зі своїх виступів.

Однією з “умов” початку переговорів, за словами Путіна, є також й відмова України від планів вступу в НАТО.

У коментарі “Вгору” заступник директора  Центру близькосхідних досліжень   Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією.  Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.

На його думку, це намагання Путіна позиціювати себе як такого, який виступає за мир, хоч його умови завищені та неприйнятні.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів