Підтримати нас

“Здати Херсон та Запоріжжя”: аналітики ISW пишуть, що Путін намагається зірвати саміт миру

15 червня 2024 16:57
527
Поширити:
розбите скло, російська брошура в Херсоні
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Вимоги очільника Кремля Володимира Путіна щодо виходу українських військових із Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей та визнання цих територій за РФ, направлені на те, щоб підірвати саміт миру, який проходить у Швейцарії 15 та 16 червня.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як пишуть аналітики, Путін непереконливо заявив, що російські сили «негайно» запровадять режим припинення вогню та гарантуватимуть «безперешкодне та безпечне» виведення українських сил із чотирьох областей. Ця обіцянка звучить особливо порожньо після російських воєнних злочинів проти українського цивільного населення та військовополонених (полонених).

Зазначається, що вимоги Путіна продовжують відображати його давно висунуті ультиматуми, які заперечують існування незалежної та суверенної України. Кілька російських військових блогерів також заявили, що вимоги Путіна неможливо виконати та нагадують умови Заходу, що очільник Кремля висував США та НАТО у грудні 2021 року, аби виграти час для вторгнення в Україну, стверджують аналітики.

“ISW продовжує оцінювати, що Кремль не зацікавлений у добросовісних переговорах з Україною і лише вдає свою зацікавленість, як частину ширших інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб переконати Захід завчасно піти на поступки, які порушують суверенітет України”, – йдеться в повідомленні.
  • 14 червня очільник Кремля Володимир Путін заявив, що РФ піде на переговори з Україною, лише якщо ЗСУ повністю вийдуть з території незаконних ДНР та ЛНР, а також із Херсонської й Запорізької областей. 
  • У коментарі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.
  • Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що це не пропозиція миру, а пропозиція ще більшої агресії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів