Підтримати нас

Генсек НАТО відреагував на вимоги Путіна про вихід ЗСУ з чотирьох областей для початку переговорів

14 червня 2024 17:51
464
Поширити:
Фото: Depositphotos

Володимир Путін заявив, що для початку мирних переговорів з Росією ЗСУ повинні вийти з території незаконних ДНР та ЛНР, а також Херсонської й Запорізької областей та заявити про відсутність планів вступити в НАТО.

У коментарі агенції "Інтерфакс-Україна" генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що це не пропозиція миру, а пропозиція ще більшої агресії.

"Це не Україна повинна виводити війська з української території. Це РФ повинна вивести свої війська з окупованої української території", – сказав Столтенберг.

За його словами генсека, ця пропозиція Путіна демонструє, що метою Росії є контроль над Україною.

"І це було метою Росії від самого початку цієї війни. Це порушення міжнародного права, і це також причина, через яку союзники НАТО продовжують підтримувати Україну", – наголосив генсек НАТО.
  • У коментарі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, зазначив що кількість вимог російської влади для початку переговорів з Україною постійно зменшується.
  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів