Підтримати нас

У Львові відкрився Фестиваль давньої музики

19 червня 2016 17:45
261
Поширити:

Це вже 14-й за ліком такий захід (до речі: єдиний  в Україні), де на високому професійному рівні представляють давню (вокальну та  інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну) музику європейських країн.

Цьогорічний фестиваль присвячений пам'яті його засновника та мистецького керівника – музикознавця, композитора та громадського діяча Романа Стельмащука, який відійшов у Засвіти минулого року. До міста Лева приїдуть виконавці зі Швейцарії, Польщі, Росії, Німеччини та України, які у різні роки співпрацювали з фестивалем та львівським музичним середовищем. Розпочався форум 17 червня і триватиме до кінця місяця, пише День.

Фестиваль давньої музики веде відлік з 2003-го, й упродовж цих років у ньому брали участь виконавці зі Швеції, Швейцарії, Італії, Австрії, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Чилі, США, Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі, Литви, Росії та Білорусі.  Звичайно ж – з України. Важливо, що знавці давньої музики не лише виступають у концертах, а й проводять курси майстерності, що, поза сумнівом, сприяє розвиткові історично обізнаного виконавства в Україні.

Мистецький світ фестивалю сформували його тематичні сесії. Форум перебігав  під гаслами «Львів-750», «З часів Речі Посполитої», «З часів Гетьманщини», «Музичний Львів і спадщина Габсбурґів», «Слідами Львівської лютневої табулятури», «Похвала Музиці, або Львівська Цециліада», «З-над берегів Дунаю»…

XIV Фестиваль давньої музики  розпочнеться у залі ім. Станіслава Людкевича Львівської філармонії «Концертом-присвятою». У програмі – твори Антоніо Вівальді, Вольфганга Амадея Моцарта і Йоганна Себастьяна Баха.

Далі в афіші – музика Франца Ксавера Моцарта, ретроспектива австрійської органної музики від бароко до романтизму, вечори «Музика з повітря і дихання», «Музика тихого моменту», «Клавірна історія однієї дружби»,  TERRA INCOGNITA, «Червона книга чорної мадонни», ARS ARRANGEMENT, «Лютневі пісні, Павани і Ґальярди для п’яти віол Джона Дауленда» тощо.

Локації фестивалю – Львівська філармонія, Будинок органної та камерної музики, храм Святого Лазаря.


Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів