Підтримати нас

У Львові відкрили виставку херсонських митців

Vgoru
Автор статті
03 вересня 2022 07:20
539
Поширити:

Учора, 2 вересня, відбулося відкриття виставки «Херсон inside/outside» у галереї Дзиґа у Львові.

Про це повідомляють на сторінці галереї у Facebook.

“Виставка є результатом роботи «Майстерні Артивізму», заснованої ГО «Центр культурного розвитку «Тотем» на початку 2022 року”, – йдеться в повідомленні.

За словами організаторів, з 24 лютого Херсонщину були вимушені покинути понад 500 тисяч мешканців. Херсонське творче ком’юніті розділилося на тих, хто залишився в окупованому місті, і тих, кому вдалося виїхати. Зараз херсонські митці перебувають в Ірландії, Швейцарії, Литві, Великобританії, Польщі, Грузії, в українських містах – Львові, Києві, Тернополі, Мукачеві.

“Ми почали збиратися в онлайні – спочатку лише ті, хто в безпеці. Потім ті, хто в Херсоні, знайшли спосіб долучатися – знаходили інтернет там, де його роздавали попри заборони окупантів. І ми почали говорити. Поступово приходили слова, образи та сенси, з яких ми зібрали цю виставку. Херсон зсередини/зовні – це роботи, створені в окупації та в еміграції”, – додали організатори.

Виставку можна відвідати в Артцентрі “Дзиґа” за адресою вулиця Вірменська, 35, місто Львів. Вона триватиме до 13 вересня 2022 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ