Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється херсонець, який пішов на співпрацю з російськими окупантами

Вгору
Автор статті
28 січня 2024 15:51
264
Поширити:

Управління СБУ в Закарпатській області заочно повідомило про підозру в колабораційній діяльності 43-річному херсонцю Олександру Чегодаєву. Йому загрожує від 12 до 15 років ув'язнення.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.
За даним слідства, у липні 2022 року його призначили молодшим інспектором відділу охорони незаконно створеного “управління федеральної служби виконання покарань” (УФСВП) на Херсонщині, де утримували та катували людей.
Після відходу російських військових із правобережжя, УФСВП вивезли з Херсона на лівобережжя. Олександр Чегодаєв продовжив там працювати інспектором, йдеться в повідомленні.
ЦЖР встановив, що Олександр Чегодаєв закінчив Академію внутрішніх військ МВС України в Харкові. У 1999 році отримав почесну грамоту учасника військового параду, присвяченого восьмій річниці Незалежності України в Києві.
До повномасштабного вторгнення РФ в Україну він працював начальником служби загальної охорони та режиму миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України». Також він працював в органах МВС України, інформує Центр журналістських розслідувань.
Читайте наш матеріал про Олену Тарасенко, що працювала в Херсоні водійкою тролейбуса. Росіяни вісім діб тримали її в нелюдських умовах у підвалі й катували на електростільці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ