Підтримати нас

У Києві прооперували хлопця з Херсонщини, який постраждав від ворожих обстрілів

Vgoru
Автор статті
30 березня 2023 10:50
927
Поширити:

У Києві прооперували 13-річного хлопця з Херсонщини, який отримав осколкове поранення. 

Про це повідомляє Українська Правда, посилаючись на лікаря ортопеда-травматолога клініки “Охматдит” Миколу Доляницького 

“Хлопчик вийшов поратися по господарству, аж ось почув постріли та гуркіт – у сусідній дім влучили російські снаряди, уламками яких його поранило. 9 березня Іван потрапив до лікарні Херсона, де йому надали медичну допомогу, але дістати уламок із надпліччя не вдалося”, – зазначають у виданні. 

За декілька днів дитину відправили до столичної лікарні “Охматдит”, де зараз він продовжує проходити лікування у відділенні ортопедії та травматології. 

Фото Української Правди

"Унаслідок військових дій, Іван отримав мінно-вибухову травму лівого надпліччя. В Охматдиті він був оглянутий педіатром, хірургом, травматологом, клінічно обстежений. Також ми провели КТ, після чого ушпиталили хлопця до відділення ортопедії та травматології для подальшого лікування. У нашій лікарні Івану провели успішну операцію – вилучили уламок з області лівої лопатки", – розповів лікар Микола Доляницький.

У подвір’я будинку родини хлопця неодноразово влучали ворожі снаряди, тому будинок частково знищений, у ньому немає дверей та вікон. Наразі сім’я живе в сусідському домі, але через регулярні обстріли та постійну небезпеку родина вимушена шукати прихисток в іншому селі.

Фото Української Правди

Зараз сім’я Івана шукає варіанти евакуації з небезпечної зони.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ