Підтримати нас

У Калинівській громаді на Херсонщині намагаються повернути підопічних центру соцобслуговування, яких під час окупації вивезли росіяни

Vgoru
Автор статті
20 травня 2023 14:48
918
Поширити:

У Калинівській громаді Бериславського району намагаються відшукати та повернути підопічних місцевого центру соціального обслуговування. Наразі вдалося відшукати п’ятьох викрадених окупантами людей, продовжують пошуки ще сімох осіб. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, посилаючись на голову селищної адміністрації Максима Кожем’яка. 

За його словами, у стаціонарному відділені центри перебувало 13 осіб. У квітні 2022 року окупанти зруйнували будівлю, тому людей перевели до Калинівської школи-інтернату.  

“Незадовго до звільнення правобережної Херсонщини окупанти перевезли всіх їх до Херсона, а згодом до Голої Пристані. Фактично, всіх цих людей росіяни просто вкрали”, – зазначив Кожем’яка.

Нещодавно рідним підопічних територіального центру вдалося розшукати п’ятьох осіб у Ростовській області. Одна жінка померла, а доля ще сімох викрадених поки невідома.

Це вже не перший випадок викрадення росіянами жителів окупованої Херсонщини. У квітні цього року російські загарбники під виглядом “медогляду” відправляли дітей на “лікування” до РФ. Також під виглядом “евакуації” окупанти намагалися вивозити дітей із Херсонщини та Енергодара на Далекий Схід.

Фото Центру журналістських розслідувань

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ