Підтримати нас

Російські військові намагаються вивезти українських дітей із Херсонщини на Далекий Схід, – омбудсмен

Vgoru
Автор статті
21 квітня 2023 13:30
843
Поширити:

Під виглядом “евакуації” російські окупанти намагаються вивезти дітей із Херсонщини та Енергодара на Далекий Схід. Про це в Telegram написав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

На тимчасово окупованих територіях військові РФ продовжують проводити так звані "профілактичні медичні огляди", "результати" яких потім використовують для вивезення українських дітей на "лікування" до РФ. Фактично ж такі заходи є прикриттям для викрадення наших дітей", – зазначив омбудсмен.

Дмитро Лубінець додав, що в межах здійснення парламентського контролю за додержанням прав і свобод людини та громадянина, зокрема дітей, Офіс омбудсмена скерував листи до Херсонської та Запорізької обласних військових адміністрацій із проханням з’ясувати зазначену інформацію.

В офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розраховують на посилення санкцій проти винних у депортації українських дітей в 11-му санкційному пакеті. Неформальне обговорення якого вже розпочали Єврокомісія та офіційні представники країн-членів ЄС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ