Підтримати нас

У Дубаї зведуть дев'ятитонний монумент пандемії роботи українського скульптора

Vgoru
Автор статті
10 лютого 2021 05:30
833
Поширити:

 Центром композиції стане Земля в формі молекули коронавіруса, де замість шипів будуть зображені люди.

 Ескіз монументу показав на своїй сторінці в Facebook український скульптор Олександр Мілов.

За задумом автора, він буде зроблений з поліефірної смоли, бетону і нержавіючої сталі.  Висота скульптури складе 15 метрів, ширина - 13 метрів, а глибина - 12 метрів.  Підстава фігури в діаметрі буде 21 метр, а висота бетонної основи - 45 сантиметрів.

На молекулі, що матиме форму Землі,  взявшись за руки, стоятимуть люди.  І кожна фігура  складатиметься з тисяч  людей, що обнялися і перебувають  одна в одної на плечах, символізуючи різні соціальні групи і їх цінності, об'єднані однією проблемою - пандемією.  Загалом у композиції буде 56 фігур дорослих і дітей без ротів.  Це - ще один спосіб показати обмеження, в яких опинилося людство через вірус.

Вся  композиція буде крутитися навколо своєї осі під кутом обертання планети.  «Монумент розповідає свою власну історію, не потребує пояснення, каже про солідарність, єдність і єдиний вихід - це об'єднати всіх нас для боротьби з ним», - охарактеризував скульптуру сам автор.

Олександр Мілов став широко відомий після того, як фото його композиції «Любов» для фестивалю Burning Man (пустеля Black Rock, штат Невада) облетіло всі світові ЗМІ.  Вона являє собою чоловіка і жінку ростом в 7,5 м, всередині яких «заховані» 5-метрові діти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ