Підтримати нас

У держзраді підозрюється ексінспектор із пожежної безпеки Херсона

Вгору
Автор статті
02 березня 2024 16:51
230
Поширити:
Ілюстративне фото

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в державній зраді колишньому інспектору з пожежної безпеки ДСНС у Херсонській області.

Про це повідомляє Теруправління ДБР у Мелітополі.

За даними слідства, у травні 2022 року в Херсоні на базі колишнього обласного управління ДСНС, окупаційна влада створила свою незаконну рятувальну службу. Колишній провідний фахівець з запобігання надзвичайних ситуацій, обійняв там посаду незаконного начальника районного управління “Служби у справах цивільної оборони та надзвичайних ситуацій”.

Чоловік брав активну участь у створенні та організації роботи окупаційного органу. Він набирав персонал, налагоджував матеріально-технічну базу коштом української рятувальної служби та організовував систему перевірок в організаціях. Під час незаконних виборів на окупованих територіях Херсонської області він проводив перевірки пожежної безпеки на незаконних виборчих дільницях.

Після деокупації Херсона підозрюваний переховується на окупованій території. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна, йдеться у дописі.

  • У пособництві державі агресору підозрюється директор торгового дому “Горностаївський райагрохім” 63-річний Юрій Васильєв.
  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини за фактом колабораціонізму. Він у лютому 2023 року обійняв посаду окупаційного директора незаконно створеної державної автономної установи “Чорноморський біосферний заповідник”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ