Підтримати нас

Судитимуть жителя Херсонщини, який очолив захоплений «Чорноморський біосферний заповідник»

Вгору
02 березня 2024 07:51
329
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини за фактом колабораціонізму. Він у лютому 2023 року обійняв посаду окупаційного директора незаконно створеної державної автономної установи «Чорноморський біосферний заповідник».

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлось про 58-річного Ігоря Жданюка.

Зазначається, що він очолив захоплений структурний підрозділ Національної академії наук України, який зареєстрували відповідно до російського законодавства.

За даними правоохоронців, чоловік організовує роботу установи, налагоджує взаємодію з окупаційним «Міністерством природних ресурсів та рибальства Херсонської області». 

У підозрі йдеться, що чоловік народився в Узбекистані, а зареєстрований у селі Таврійське Голопристанської громади.

  • Російські військові на початку повномасштабного вторгнення окупували землі, де розташувався Чорноморський біосферний заповідник. Територія заповідника простягається по північному узбережжю Чорного моря, на островах Тендрівської та Ягорлицької заток. 
  • Створили його 14 липня 1927 року в підпорядкуванні Національної академії наук України з метою захисту зимувальних гніздових і перелітних птахів, а також унікальних піщаних арен і пустельних степів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ