Підтримати нас

На Херсонщині підозру отримав директор, який передав майно фірми РФ

Вгору
02 березня 2024 15:56
480
Поширити:

У пособництві державі агресору підозрюється директор торгового дому “Горностаївський райагрохім” 63-річний Юрій Васильєв.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, в період окупації Херсона Юрій Васильєв пішов на співпрацю з окупаційною владою та оформив передачу майнових прав очолюваного ним підприємства TOB “ТД “Горностаївський райагрохім”, яке здійснює господарську діяльність у галузі вирощування зернових культур, у сумі п’ять мільйонів гривень та майна торгового дому на невстановлену суму, російському ТОВ “Аграріан”. 

Оформлювати цю угоду Васильєв не мав права, адже він був уповноважений на вчинення правочинів від імені товариства на суму, що не перевищує 200 тисяч гривень з одним контрагентом за день.

У тексті підозри йдеться, що внаслідок підписання Васильєвим договору передачі, представництво ТОВ “ТД “Горностаївський райагрохім” у будь-яких інстанціях, підписання документів від імені товариства, розпорядження майном, грошовими коштами та іншими активами товариства, укладення договорів, відкриття банківських рахунків, прийняття на роботу та звільнення працівників, видача наказів та інших внутрішніх документів, порядок використання фондів товариств, здійснення перереєстрації тощо перейшло до одноособових повноважень російського ТОВ “Аграріан” в особі Альберта Резці.

Надалі ТОВ “ТД «Горностаївський райагрохім” зареєстрували у незаконних органах влади за російським законодавством та підприємство продовжило здійснювати господарську діяльність на окупованій території Херсонської області, виконуючи незаконні рішення окупаційної адміністрації. 

Юрій Васильєв сприяв обігу російського рубля на території підприємства, а також сплачував податки та збори до бюджету РФ.

Васильєву загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини за фактом колабораціонізму. Він у лютому 2023 року обійняв посаду окупаційного директора незаконно створеної державної автономної установи “Чорноморський біосферний заповідник”.
  • Нещодавно колишній викладач одного з ліцеїв Херсона отримав заочну підозру у пособництві державі-агресору.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ