Підтримати нас

Ексвикладач з Херсона отримав підозру від прокуратури

Вгору
01 березня 2024 13:02
290
Поширити:
Ілюстративне фото

Колишній викладач одного з ліцеїв Херсона отримав заочну підозру у пособництві державі-агресору.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, не пізніше червня 2022 року чоловік обійняв посаду виконувача обов’язків директора студентського містечка в захопленому та перереєстрованому за російським законодавством Херсонському державному університеті. 
 
На своїй посаді він організовував роботу гуртожитків студмістечка та набирав завідувачів і технічний персонал. Виконував накази окупаційного ректора ВНЗ і розпоряджався майном та фінансами гуртожитків.

За його вказівками в гуртожитки студмістечка заселили працівників окупаційної адміністрації вишу та членів їхніх сімей, а також російських військових та представників ФСБ РФ.
 
Прокуратура також встановила, що в листопаді 2022 року, під виглядом евакуації підозрюваний вивіз на окуповану територію Херсонської області майно студмістечка, яке належало Херсонському державному університету.
 
Чоловіку загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • За колабораціонізм судитимуть чоловіка, який у квітні 2022 року на окупованій території Херсонської області чоловік обійняв посаду замісника голови незаконної “Військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.
  • Служба безпеки України затримала двох жительок Херсонщини, які під час окупації регіону допомагали організовувати незаконний референдум щодо приєднання до РФ. Наразі вони перебувають під вартою. Жінкам загрожує до 10 років тюрми.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів