Підтримати нас

У державній зраді підозрюється голова суду з Херсонщини, яка передавала дані військовим РФ

10 травня 2024 14:00
459
Поширити:
Статуетка Феміди
Фото: Freepik

У державній зраді та добровільному зайнятті посади у незаконних судових органах підозрюється 43-річна голова суду з Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2022 року жінка через месенджер передала російському куратору дані представників поліції, ТЦК СП та громадян України, які проживали на окупованій території та мали проукраїнську позицію. А також анкетні дані співробітників суду, який очолювала. 


 
У липні 2023 року вона обійняла посаду окупаційної судді у незаконному “Генічеському районному суді Херсонської області”.

На своїй посаді вона розглядала судові справи за законодавством РФ та виконувала інші доручення від представників незаконної влади.

Жінці загрожує ув’язнення на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
  • Уродженець Херсона, 42-річний експоліціянт Олександр Лученков отримав підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі під час окупації міста. Він обійняв посаду тимчасово виконувача обов'язки командира роти батальйону патрульно-постової служби окупаційного управління МВС Херсонської області.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ