Підтримати нас

У Бериславському районі на Херсонщині затримали двох жінок, які допомагали окупантам проводити незаконний референдум

Vgoru
Автор статті
21 вересня 2023 07:55
604
Поширити:

Працівники СБУ затримали в Бериславському районі сім’ю колаборантів. Під час окупації Херсонської області мати та донька у 2022 році допомогли РФ провести незаконний референдум. Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що обох колаборанток призначили до окупаційної «виборчої комісії» одного із місцевих селищ. Вони обходили будинки жителів та збирали «голоси за приєднання» Херсонщини до Росії.

За даними слідства, у разі відмови ставити «потрібну» відмітку в бюлетені, ворожі поплічниці погрожували ув’язненням до російської катівні. Аби залякати місцеве населення затриманих супроводжували озброєні військові РФ.

Крім того, фігурантки фальсифікували «підсумки» незаконного референдуму на користь Кремля.

“Після звільнення селища зловмисниці залишилися на території району та сподівались, що про них не згадають. Втім, співробітники СБУ викрили обох колаборанток, встановили їхні адреси й затримали”, – йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1. Санкція статей передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Фото зі сторінки СБУ

Нагадуємо, судитимуть чотирнадцятьох військовослужбовців РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни. Серед обвинувачених п’ять представників вищого та старшого офіцерського складу армії РФ: генерал-майори, полковники, підполковник. А також дев’ять їхніх підлеглих військовослужбовців федеральної служби Росгвардії.

Прокурори заочно повідомили про підозру Вікторії Целорунго, яка добровільно обійняла посаду “голови сільської адміністрації села Кардашинка Скадовського району Херсонської області”. Їй загрожує ув'язнення до 10 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ