Підтримати нас

Тисячі правоохоронців і чиновників хочуть звільнити від декларування

Автор статті
10 квітня 2018 10:16
598
Поширити:

Національне агентство з питань запобігання корупції розробило законопроект, яким пропонує дозволити всім правоохоронцям, які відряджаються в зону АТО, не подавати декларації.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Також НАЗК пропонує закрити інформацію про населений пункт, у якому декларант володіє майном, та багато іншої інформації, що зараз доступна громадськості.

Агенство хоче отримати право визначати спеціальний порядок подання декларацій не лише оперативниками та розвідниками, як це дозволено зараз, а й військовим прокурорам та іншим силовикам, які відряджаються для виконання завдань до військово-цивільних адміністрацій, а також внутрішньо переміщеним особам.

"Це узаконить дозвіл НАЗК приховувати свої декларації не тільки СБУшникам, але й будь-кому з правоохоронців.

Це відкриє скриньку Пандори та дозволить приховувати декларації тисячам чиновників, які матимуть довідки про те, що є внутрішньо переміщеними особами чи були у відрядженні в АТО. Тепер будь-який прокурор ГПУ чи чиновник Нацполіції, який з'їздить у відрядження в АТО, матиме індульгенцію від подачі декларацій", - каже голова ЦПК Віталій Шабунін.

Ще одне "ноу-хау" проекту - не показувати в публічному доступі декларації займану посаду декларанта або посаду, на яку він/вона претендують. Також хочуть приховати навіть населений пункт, де знаходиться майно декларанта.

Крім того НАЗК хоче розширити повноваження про отримання інформації та безперешкодно отримувати банківську таємницю. Наразі вони можуть це робити через суд, який і має виступати фільтром для уникнення зловживань. Така ж процедура діє і для НАБУ та інших правоохоронців.

Серед інших норм - дозволити визнати відрядження як поважну причину для несвоєчасного подання декларації.

Також пропонується не звільняти покараних адміністративним стягненням за корупцію держслужбовців, якщо суд при визначенні покарання не застосує покарання у вигляді позбавлення права займати певні посади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ