Підтримати нас

Тавричанська громада розширюється

18 жовтня 2019 03:29
716
Поширити:

Тавричанська сільська об’єднана територіальна громада, що на Херсонщині, прийняла рішення про добровільне приєднання до своєї ОТГ ще двох сільських рад

Волинська сільська рада Каховського району та Чумацькошляхівська сільрада сусіднього Новотроїцького району дали згоду на добровільне приєднання до діючої об’єднаної громади, відгукнувшись на подану пропозицію Тавричанської ОТГ.
Найскладніше далося рішення Чумацькошляхівській громаді, де трапилося навіть резонансне перекриття траси та, як зазначалося, чинився неабиякий опір з боку районної влади. Однак, розглянувши різні можливі конфігурації утворення об’єднаної громади, місцеві жителі таки вирішили дати згоду на приєднання до вже діючої Тавричанської ОТГ. У відповідності ж до Перспективного плану формування територій громад області, Чумацькошляхівська громада мала б увійти до Чкалівської сільської ОТГ на теренах свого району, де досі не створено жодної ОТГ. А Волинська сільська рада мала б увійти до Зеленопідської сільської ОТГ Каховського району.

Під час сесії сільської ради в Тавричанці депутатський корпус ухвалив рішення про приєднання двох сільрад. Голова ОТГ Юрий Гречка підкреслив, що зміцнення Тавричанської ОТГ за рахунок приєднання нових громад дасть можливість комплексного розвитку одночасно усіх населених пунктів, покращення їх інфраструктури, добробуту жителів, поліпшення умов надання всіх послуг.

Тавричанська ОТГ вважається однією з найзаможніших. Зокрема, за обсягами доходів бюджету на душу населення вона за підсумками 9 місяців поточного року займає третю сходинку рейтингу. На одну особу в ОТГ припадає по 4281 грн. (середньо-обласний показник – 3690 грн.). При цьому приєднання нових громад відбувається на абсолютно паритетних засадах, адже обидві сільські ради входитимуть у ОТГ з солідним «посагом» – їх ніяк не назвеш «бідними родичами».
Про свої можливості розповіли сільські голови громад, що йдуть на приєднання, - Волинської сільради - Андрій Нізкіх та Чумацькошляхівської - Володимир Шевченко.

Юрій Гречка, звертаючись до депутатського корпусу своєї громади, зазначив, що гуртування навколо Тавричанської ОТГ більшої кількості громад – це не тільки позитивний приклад, довіра, а й величезна відповідальність перед виявленою доброю волею людей.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ