Підтримати нас

Сурогат завойовуватиме український ринок

Автор статті
29 листопада 2016 04:00
203
Поширити:

Уряд прийняв проект постанови, якою підвищує мінімальні ціни на алкогольні напої. Згідно з документом, найдешевша півлітрова пляшка горілки в магазинах тепер коштуватиме на 15 гривень дорожче – 69 гривень 78 копійок замість 54 гривень 90 копійок.

Крім того, уряд підвищив мінімальні роздрібні ціни на інші алкогольні напої. Зокрема, на вина (об’ємом 0,7 літра) мінімальна роздрібна ціна збільшиться до 33 гривень, на кріплені вина – до 42 гривень, на шампанське – до 69,90 гривні, на коньяк – до 104,90 гривні.  

Постанова набуває чинності через 10 днів від дати опублікування документа. Зрозумiло, уряд сподiвається, що незабаром зимовi свята й люди будуть якось викручуватися – купуватимуть спиртне. А це означає, що буде зiбрано бiльше податкiв.

Однак якщо цiна стане зависокою для частини українцiв, то вони братимуть нелегальну фальшиву продукцiю, самогон. А ми вже знаємо, чим це загрожує, бо в жовтнi в Харкiвськiй та iнших областях вiд сурогатного алкоголю загинуло близько 100 людей. Чекаємо повторення ситуацiї?

Отож намiр за допомогою пiд­вищення боротися з тiньовим алкоголем не вдасться. Спочатку Кабмiну треба було проаналiзувати, скiльки в нас тiньового алкоголю i в яких цiнових сегментах, а потiм уже приймати рiшення –пiдвищувати цiни чи нi.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ