Підтримати нас

Судитимуть окупаційного голову Нижніх Сірогоз на Херсонщині

Вгору
Автор статті
09 лютого 2024 18:01
263
Поширити:

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності щодо жителя Нижніх Сірогоз Херсонської області. Він не пізніше травня 2023 року обійняв посаду в.о. окупаційного голови селища Нижні Сірогози Генічеського району. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що на цій посаді чоловік впроваджував політику РФ у громаді. Контролював організацію навчального процесу на окупованій території. Закликав людей «голосувати» на псевдовиборах. 

Підтримуючи наративи держави-агресора, неодноразово брав участь у масових заходах та давав коментарі пропагандистським медіа, стверджують правоохоронці.  

  • Як раніше повідомляла Медіаплатформа “Вгору”, йдеться про 40-річного Євгена Пірога.
  • До повномасштабного вторгнення Росії він служив у Криму. Під час незаконної анексії півострова перейшов на бік російських окупантів. Українські правоохоронці відкрили щодо нього кримінальне провадження за дезертирство.
  • 7 лютого прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини – 47-річного Олександра Знаменського, який під час окупації області добровільно обійняв посаду голови Веселого на Херсонщині.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ