Підтримати нас

Судитимуть лікаря: під час окупації очолив Бериславську лікарню на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
21 червня 2023 09:30
848
Поширити:

Прокурори Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт щодо заступника директора Бериславської центральної районної лікарні за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

У результаті розслідування встановлено, що під час тимчасової окупації Херсонщини обвинувачений очолив захоплену лікарню. 

Також він подав на перереєстрацію Бериславської лікарні згідно з російським законодавством під назвою "Государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Бериславская центральная районная больница».

“На посаді окупаційного «главврача» він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Також надавав фінансову звітність окупаційному органу”, – ідеться в дописі.

Нагадуємо, що у травні Віктору Костяну оголосили повідомлення про підозру.

Заочно повідомили про підозру депутату Генічеської міської ради Сергію Мухіну в публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму на території України.

Судитимуть колишнього поліціянта з Генічеська та жителя Нової Каховки Сергія  Москаленка, які на тимчасово окупованій території служили ворогу в псевдоправоохоронних органах. 

На головній фото Центру журналістських розслідувань

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ