Підтримати нас

Судитимуть експоліціянта з Генічеська та власника охоронної фірми з Нової Каховки: вони влаштувалися в окупаційні правоохоронні органи

Vgoru
20 червня 2023 14:00
551
Поширити:

Судитимуть колишнього поліціянта з Генічеська та жителя Нової Каховки Сергія  Москаленка, які на тимчасово окупованій території служили ворогу В псевдоправоохоронних органах. Експоліціянту інкримінували держзраду, а Москаленка судитимуть за колабораціонізм.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що експоліціянт обійняв окупаційну посаду «инспектора отделения участковых инспекторов» «Генического райотдела полиции ГУ МВД Херсонской области». Сергій Москаленко став «начальником изолятора временного содержания Новокаховского отдела полиции», а пізніше очолив «комендантский взвод». 

За даними руху “Чесно”, що 44-річний Сергій Москаленко з Нової Каховки був власник новокаховської охоронної фірми "Ягуар". У жовтні 2022 року СБУ встановила, що Сергій Москаленко займається репресіями та фабрикацією "доказів" проти українців на тимчасово окупованих територіях. У новому статусі він разом із представниками окупаційної влади виїжджає за адресами мешкання проукраїнських громадян та учасників АТО, викрадає їх та доставляє до "ізолятора тимчасового тримання".

У травні 2022 року Сергія Москаленка призначили "начальником" СІЗО в Новій Каховці. 

Сьогодні ми писали, що судитимуть двох місцевих мешканок Новотроїцького на Херсонщині, які обійняли окупаційні керівні посади за фактом колабораціонізму. Вони добровільно обійняли керівні окупаційні посади в селищі. 65-річна Валентина Шокарєва добровільно обійняла посаду заступниці окупаційного голови в Новотроїцькій псевдоадміністрації. 43-річна Катерина Аширова в Новотроїцьку очолила захоплений місцевий центр культури та дозвілля. Обом загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Судитимуть кінолога херсонського СІЗО, який утримував у камерах незаконно затриманих окупантами українських громадян. Після захоплення херсонського слідчого ізолятора інспектор-кінолог зрадив присягу: він утримував в ізоляторі херсонців, яких окупанти викрадали та кидали до камер за непокору. Він особисто морально тиснув на ув’язнених та погрожував їм.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ