Підтримати нас

Депутату з Генічеська повідомили про підозру за публічне використання комуністичної символіки

Vgoru
20 червня 2023 15:24
445
Поширити:

Заочно повідомили про підозру депутату Генічеської міської ради Сергію Мухіну в публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму на території України (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, 32-річний Сергій Мухін у травні 2022 року в Генічеську взяв участь в організованому окупантами параді до Дня перемоги, під час якого демонстрував комуністичний прапор.

Пізніше на своїй сторінці в соцмережі він опублікував відеоматеріал із пропагандою комуністичного тоталітарного режиму та із зображенням комуністичної символіки, ідеться в повідомленні.

Раніше йому оголошували про підозру в колабораціонізмі за фактом обіймання окупаційної посади «начальника Рибінспекції Генічеського району». Після захоплення Генічеська росіянами Мухін проводив інформаційну діяльність, організовував та проводив політичні заходи на користь Росії.

Сьогодні ми писали, що судитимуть експоліціянта з Генічеська та власника охоронної фірми з Нової Каховки Сергія  Москаленка: вони влаштувалися в окупаційні правоохоронні органи. Експоліціянту інкримінували держзраду, а Москаленка судитимуть за колабораціонізм.

Також судитимуть двох місцевих мешканок Новотроїцького на Херсонщині, які обійняли окупаційні керівні посади за фактом колабораціонізму. Вони добровільно обійняли керівні окупаційні посади в селищі. 65-річна Валентина Шокарєва добровільно обійняла посаду заступниці окупаційного голови в Новотроїцькій псевдоадміністрації. 43-річна Катерина Аширова в Новотроїцьку очолила захоплений місцевий центр культури та дозвілля. Обом загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ