Підтримати нас

Суд виправдав ексберкутівця, якого звинувачували в катуванні майданівців

Автор статті
30 серпня 2019 10:40
702
Поширити:

Дніпровський райсуд Києва виправдав колишнього співробітника "Беркуту" Андрія Хандрикіна за звинуваченнями в побитті та катуванні активістів Євромайдану. 

Злочин, як стверджувало обвинувачення, Хандрикін разом з колегами скоїв у січні 2014 року на колонаді стадіону "Динамо", повідомляє 5 канал. 

Тоді двох активістів – Михайла Низькогуза та Владислава Цілицького – силовики спочатку затримали, а згодом провели через колону беркутівців, які били хлопців кийками. У справі за цим епізодом проходили троє – Андрій Хандрикін, Владислав Мастега та Артем Войлоко, але останні втекли до Росії. 

Суд, ухвалюючи рішення про виправдання Хандрикіна, не взяв до уваги частину доказів, адже їх нібито отримали з процесуальними порушеннями. Не взяли до уваги й покази свідків, які, на думку суду, констатували лише побиття потерпілих, але не доводили, що саме Хандрикін брав у цьому участь.

Рідні потерпілих уже заявили, що не погоджуються з таким рішенням. 

"Самосуд вчинили, побили мого хлопця, скалічили його, побили Низькогуза і ще й говорять "ми засуджуємо такі дії", але не можемо ніякий вирок винести тому, що це не підлягає ніякому вироку. У мене немає слів", – обурюється мати одного з активістів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ