Підтримати нас

Суд визнав винною в колабораціонізмі 21-річну жительку Нової Каховки Анну Полонську

Вгору
Автор статті
22 лютого 2024 10:29
405
Поширити:
Анна Полонська. Скриншот з її відеозвернення в проросійському телеграм-каналі

Рівненський міський суд 14 лютого визнав винною в колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України 21-річну жительку Нової Каховки Анну Полонську. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст вироку.  

Як ідеться, Анна Полонська з 23 вересня по 27 вересня 2022 року взяла участь та публічно закликала до проведення незаконного референдуму в Новій Каховці. 

У 2023 році вона систематично поширювала відео й повідомлення на власному телеграм-каналі, де виправдовувала збройну агресію РФ проти України. До прикладу, 9 травня у відеозверненні вона говорила: 

“На рубежах нашої батьківщини воїни з Херсонщини та Запоріжжя, Донецька та Луганська пліч-о-пліч борються на своїй землі зі спадкоємцями нацистів та фашистів, які знову підняли голову в Україні. Сьогодні наші воїни захищають те, за що боролися наші діди та прадіди. Для них, як і для всіх нас їхніх спадкоємців найвищим змістом життя завжди були й завжди буде благополуччя та безпека батьківщини.”

У суді вина Анни Полонської підтверджувалася численними відео і фотодоказами, показами трьох свідків. 

Анна Полонська на фоні міської ради в Новій Каховці. Фото з її сторінки в інстаграмі

Перша свідкиня повідомила, що до 21 липня 2022 року проживала в Новокаховській громаді та її знайома особисто знала Анну Полонську та її батьків, оскільки всі проживали в Корсунці. З її слів свідкині стало відомо, що сім`я Полонської підтримала вторгнення РФ та всіляко допомагала російським військовим.

Друга свідкиня повідомила, що вона однокласниця та кума Полонської, раніше вони були близькими друзями. Жінка підтвердила: обвинувачена підтримала російську агресію, причини дій Полонської їй невідомі. Після того, як Полонська почала публікувати відео із закликами до підтримки вторгнення РФ та декількох суперечок із нею, вони перестали спілкуватися.

Третя свідкиня повідомила, що до 24 лютого 2022 року проживала в Новій Каховці й Полонська була її однокласницею. Жінка підтвердила: обвинувачена підтримала російську агресію, а також закликала інших мешканців Нової Каховки підтримувати її. 

Зважаючи на всі докази, суд визнав 21-річну Анну Полонську в колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України й призначив їй покарання – 9 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком 15 років, з конфіскацією майна. Відбувати покарання вона почне після її затримання. 

Раніше було відомо, що Полонська стала керівницею створеного окупаційною владою осередку "Союзу матерів" у Новій Каховці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ