Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсонщини, який обійняв посаду в окупаційній поліції

07 квітня 2024 07:17
249
Поширити:
Сергій Калінін. Фото: ЦЖР

Херсонський міський суд заочно визнав винним у колабораціонізмі та дав 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна експоліціянту з Херсонщини 26-річному Сергію Калініну. Також його позбавила спеціального звання «сержант поліції».

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

У суді довели, що у травні-червні 2022 року Калінін обійняв посаду т. в. о. помічника чергового чергової частини в окупаційному райвідділі поліції Голої Пристані. 

Одна зі свідків, яка влітку 2022 року працювала в незаконній установі, розповіла, що російські окупанти створювали свої правоохоронні органи на місцях захоплених українських відділів Національної поліції України.

Інший свідок сказав, що бачив Сергія Калініна у формі російської поліції. І Калінін розповідав, що йому платять 45 тисяч рублів. Також він запропонував цьому свідку піти працювати в окупаційний правоохоронний орган, бо у них недобір кадрів.

Також ще один свідок бачив Калініна у чорній формі з шевроном з прапором РФ, коли влітку 2022 року прийшов в окупаційну поліцію Голої Пристані, аби забрати документи родича, що загинув у ДТП на окупованій території.

До повномасштабного вторгнення Сергій Калінін працював на аналогічній посаді у відділенні поліції №1 Скадовського райвідділу поліції. З цієї посади його звільнили наказом від 10 березня 2022 року, інформує ЦЖР.

  • Раніше 21-річний Микола Степанов заочно отримав 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за пособництво державі-агресору. Він брав участь у викраденні, катуванні й пограбуванні жителів міста Каховка Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів