Підтримати нас

12 років ув’язнення заочно отримав помічник окупаційного голови Каховки на Херсонщині

Вгору
24 березня 2024 13:09
413
Поширити:
Фото: ЦЖР

21-річний Микола Степанов заочно отримав 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за пособництво державі-агресору. Він брав участь у викраденні, катуванні й пограбуванні жителів міста Каховка Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок Івано-Франківського міського суду.

Суд підтвердив, що у квітні 2022 року Степанов обійняв посаду помічника голови окупаційної адміністрації Каховки Павла Філіпчука. Згодом він увійшов до складу однієї з виборчих дільниць з проведення незаконного референдуму у вересні 2022 року. 

Чоловік брав активну участь у зйомках пропагандистських сюжетів. Він часто фігурував у роликах російської державної пропагандистської агенції ТАСС.

9 травня 2022 року у Каховці Микола Степанов брав участь у проведенні параду "Безсмертний полк", організованого окупаційною владою на набережній міста. Також він розвантажував та роздавав російську гуманітарну допомогу, зазначають журналісти.

Свідки на суді розповіли про злочини, вчинені Степановим.

“Навесні 2022 року він організував перевезення людей до Криму чи то з охороною, чи то з військовими РФ, щоб без черги проїжджати контрольно-пропускні пункти на адмінмежі з окупованим півостровом”, – сказала жінка, яка була знайома з ним із 2019 року.

За словами свідків, Микола Степанов разом із російським військовим викрали жителя Каховки, тримали його у підвалі, били й катували, а потім викрали в нього і його батьків автомобілі, пограбували їхні квартири й потім вимагали додаткову суму викупу в декілька тисяч доларів США, щоб зберегти життя хлопця.

  • 26 березня 2023 року голова окупаційної адміністрації Каховки Павло Філіпчук пригрозив жителям територіальної громади “кримінальною та адміністративною” відповідальністю за розрахунок гривнею.
  • СБУ заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі жителю Херсонщини 50-річному Ігорю Бжезицькому, який обійняв посаду окупаційного начальника відділу освіти Каховської ВЦА, пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів