Підтримати нас

Суд виніс вирок жителю Криму, який воював на території окупованої Херсонщини

Автор статті
11 квітня 2024 20:51
217
Поширити:
Фото: Pexels

Суд визнав винним у державній зраді жителя окупованого Криму, що воював на територіях Херсонської та Запорізької областей. Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

Прокурори довели, що в листопаді 2022 року чоловік добровільно вступив до лав окупаційних військ, які дислокувалися на окупованому півострові. Він обійняв посаду стрільця 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту ЗС РФ.

Окрім цього, спочатку засуджений брав участь у боях для утримання окупованої території Херсонщини, а з серпня 2023 року забезпечував оборону російських рубежів поблизу Роботиного на Запорізькому напрямку, стверджують правоохоронці.

“Під час бойового зіткнення українські військові взяли його в полон та передали правоохоронним органам”, – йдеться в повідомленні.

  • Раніше Івано-Франківський міський суд виніс вирок жителю Донеччини Ігорю Боровкову, який вступив до складу 127 стрілецького полку 1 армійського корпусу народної міліції ДНР та воював проти ЗСУ на Херсонщині. 
  • В Одесі суд визнав винним російського військового у порушенні законів і звичаїв війни та призначив максимальне покарання – 12 років позбавлення волі.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ