Підтримати нас

Суд виніс вирок російському військовому, який катував жителів Херсонщини

Вгору
Автор статті
03 лютого 2024 16:58
472
Поширити:

В Одесі суд визнав винним російського військового у порушенні законів і звичаїв війни та призначив максимальне покарання – 12 років позбавлення волі.

Про це йдеться на сторінці Одеської обласної прокуратури.

Фото зі сторінки прокуратури

Прокурори довели, що засуджений був начальником гарнізону, який розмістили в Лазурному Херсонської області. До підпорядкування його "комендатури" увійшли Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територія Чорноморського біосферного заповідника.
Зазначається, що чоловік давав накази та особисто незаконно затримував, і катував місцевих жителів з проукраїнською позицією. Також відбирав нерухоме майно.
Він разом з іншими військовими РФ ув'язнили голову однієї з селищних рад Скадовського району. Окупаційні війська утримували чоловіка в підвалі пансіонату, били його, погрожували розправою та імітували страту, стріляючи над головою. Від нього вимагали надати інформацію про проукраїнських активістів, місцевих жителів та схиляли до співпраці з російськими окупантами, стверджують правоохоронці.

  • Судитимуть нацгвардійця армії РФ та громадянина України, що обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі під час окупації Херсона. Чоловіки незаконно ув’язнювали людей. Фізично та психологічно катували їх. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ