Підтримати нас

Суд виніс вирок військовослужбовиці з Нової Каховки на Херсонщині

Вгору
Автор статті
24 лютого 2024 19:28
593
Поширити:
Фото Центру журналістських розслідувань

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області заочно засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна 40-річну Наталію Лисицьку з Нової Каховки за пособництво державі-агресору.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що військовослужбовиця 57-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Південь» не виконала наказу щодо евакуації до Кропивницького і добровільно залишилася на окупованій території. Через це 26 квітня 2022 року її звільнили з військової служби.

У червні 2022 року вона почала видавати російську допомогу від окупаційної влади в рублях жителям Новокаховської громади в приміщенні захопленого колишнього місцевого військкомату, йдеться в повідомленні.

Окрім цього, жінка сприяла придушенню опору українців і формувала у людей негативну думку про українську владу.

Також свідок розповів, що бачив, як Лисицька раніше ходила у військовій формі ЗСУ, а під час окупації Нової Каховки вдягла однострій РФ. Він додав, що засуджена має проросійську позицію, пише ЦЖР.

  • Раніше суддя Центрального районного суду м. Миколаєва відправив до СІЗО військового ЗСУ без визначення розміру застави. Його підозрюють у державній зраді. Зазначається, що під час окупації Херсонської області чоловік погодився співпрацювати з військовими РФ. Він надавав інформацію про учасників АТО, які допомагали Силам оборони України. Після чого їх незаконно затримували.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ