Підтримати нас

Суд відправив до СІЗО українського військового: під час окупації Херсонщини співпрацював із військовими РФ

Вгору
Автор статті
23 лютого 2024 09:51
415
Поширити:

Суддя Центрального районного суду м. Миколаєва відправив до СІЗО військового ЗСУ без визначення розміру застави. Його підозрюють у державній зраді.

Про це йдеться на сторінці суду.

Зазначається, що під час окупації Херсонської області чоловік погодився співпрацювати з військовими РФ. Він надавав інформацію про учасників АТО, які допомагали Силам оборони України. Після чого їх незаконно затримували.

Також підозрюваний особисто брав участь у затриманні українців та бив їх, йдеться в дописі.

За даними слідства, у квітні 2022 року чоловік разом із російськими військовими затримали та посадили в автомобіль, маркований буквою «Z», двох жителів села, де підозрюваний раніше жив. У машині він їх бив, вимагаючи повідомити інформацію про місцеперебування їхнього односельця, колишнього учасника АТО.

Окрім цього, чоловік неодноразово приходив у підвальне приміщення однієї з баз відпочинку, де утримували місцевого жителя, одягав боксерські рукавиці та бив його руками та ногами, вимагаючи повідомити інформацію про зберігання зброї та боєприпасів, стверджують правоохоронці.

Також підозрюваний слідкував за подружжям зі свого села та передавав про них інформацію військовим РФ. Унаслідок чого в людей провели обшук, затримали і їх близько трьох місяців незаконно утримували та катували.

Згідно з показами свідків, чоловік неодноразово спілкувався з російськими військовими та вживав разом із ними алкоголь.

“У судовому засіданні підозрюваний заперечив свою провину. Зазначив, що дійсно контактував з окупантами, проте нікого не бив, а сам піддавався фізичному насильству з їхнього боку”, – йдеться в повідомленні.

  • З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 248 кримінальних проваджень за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ