Підтримати нас

Суд виніс вирок незаконній голові окупаційної адміністрації Генічеська

11 жовтня 2024 13:23
177
Поширити:
Фото: окупаційна влада Херсонщини

Суд визнав винною у колабораціонізмі Олену Терських – ексголову окупаційної адміністрації Генічеська у Херсонській області. Вона отримала 10 років ув’язнення з конфіксацією майна. Також їй заборонено працювати в органах державної влади, управління та місцевого самоврядування протягом 15 років.

Про це йдеться у вироку суду.

За інформацією з вироку, Олена Терських обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації Генічеської громади Херсонської області та виконувала управлінські та організаційні обов'язки.

Матеріали справи містять велику кількість задокументованих фактів незаконної діяльності Терських: її участі у російських пропагандистських заходах, у незаконному референдумі, незаконних призначеннях. А також показання свідків.

Директор Генічеської дослідної станції, розповів як 10 серпня 2022 року вона приїздила на територію станції подивитися на наслідки вибуху. А наприкінці жовтня 2022  року вона зателефонувала йому і представилась головою незаконної адміністрації Генічеська і вимагала розмістити на станції військову техніку і військових РФ.

Інші свідки розповіли, що у вересні 2022 року російські військові незаконно проникли на базу відпочинку «Блакитне полум’я» на Арабатській стрілці та повідомили, що база тепер належить їм. Вони надали представникам бази документ, нібито підписаний окупаційною головою адміністрації Оленою Терських.

Що про неї відомо?  

Вона колишня депутатка політичної партії "Європейська Солідарність", яка працювала в Генічеській міській раді.

У 2020 році балотувалася на посаду міського голови Генічеська й посіла на виборах п’яте місце.

Раніше Терських працювала начальницею відділу земельних питань та землеустрою Генічеської міськради.

  • За інформацією Руху Чесно у 2023 році на Олену Терських наклали санкції РНБО, цього ж року вона балотувалась на незаконних виборах від партії “Єдина Росія” на Херсонщині.
  • Олена Терських 30 серпня 2024 року нібито за власним бажанням покинула посаду окупаційної голови Генічеська. Замість неї з 4 вересня 2024 року адміністрацію має очолити екссуддя Генічеського районного суду Наталія Шарко. 
  • У серпні 2023 року справу проти Терських за фактом колабораціонізму скерували до суду. Вона очолила окупаційну адміністрацію Генічеського району та змушувала місцевих жителів співпрацювати з армією РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів