Підтримати нас

Екссуддя Шарко, яка отримувала українську зарплату, очолила окупаційну адміністрацію Генічеська на Херсонщині

31 серпня 2024 10:47
337
Поширити:
Наталія Шарко (зліва), Олена Терських

Підозрювана в колабораціонізмі, окупаційна голова  “Генічеського муніципального округу”   Муніципальний округ – одна з територіальних одиниць в Росії. У серпні 2022 року окупанти утворили 18 муніципальних округів на території Херсонської області, контроль над 5 з них вони втратили після деокупації.  Олена Терських нібито за власним бажанням достроково склала повноваження.

Про це повідомили в телеграмі незаконно створеної адміністрації Херсонської області.

З рішення окупаційної ради депутатів  “Генічеського муніципального округу” відомо, що замість Терських адміністрацію має очолити з 4 вересня 2024 року екссуддя Генічеського районного суду Наталія Шарко. 

Що відомо про Шарко?

20 серпня Вища рада правосуддя (ВРП) ухвалила рішення про звільнення судді Генічеського районного суду Херсонської області Наталії Шарко.

У серпні правоохоронці їй заочно повідомили про підозру в державній зраді. У липні 2024 Шарко відсторонили від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

За даними слідства, у жовтні 2022 року екссуддя отримала російський паспорт і посаду окупаційної судді в незаконно створеному Генічеському районному суді Херсонської області. 

Як передає ВРП, за даними Харківської обласної прокуратури Наталія Шарко стала першої заступницею незаконного голови Херсонщини й була головою окупаційної призовної комісії. 

Торік Наталія Шарко винесла рішення щодо тимчасового тримання під вартою викраденого українця Ленура Халілова у СІЗО Чонгар Генічеського району. 

До квітня вона 2023 року отримувала заробітну плату з державного бюджету в сумі 1 мільйон 383 тисячі гривень.

З 2014 року Шарко обіймала посаду судді Генічеського районного суду. Працювала у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Олешківської районної державної адміністрації. Вона народилася в селі Нова Маячка Херсонської області.

  • Олена Терських очолила  окупаційну адміністрацію Генічеського району  у серпні 2022 року. Вона була депутаткою Генічеської міської ради від партії «Європейська солідарність». У 2020 році балотувалася на посаду міського голови Генічеська й посіла на виборах п’яте місце. Раніше жінка працювала начальницею відділу із земельних питань та землеустрою Генічеської міськради.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів