Підтримати нас

Суддя з Генічеська, яка підозрюється в держзраді, отримувала з українського бюджету заробітну плату

09 серпня 2024 08:01
259
Поширити:
Фото: Слідство.Інфо

Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Наталія Шарко, яку підозрюють у співпраці з окупаційною владою, до квітня 2023 року отримувала заробітну плату з державного бюджету в сумі 1 мільйон 383 тисячі гривень. 

Про це йдеться у відповіді на запит журналістів “Слідства.Інфо” до Державної судової адміністрації.

На підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя Наталію Шарко тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя. Також ухвалили рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення із посади.

У матеріалі йдеться, що на суддю поскаржилась Харківська обласна прокуратура, яка підозрює її у співпраці з окупаційною владою. 

З 24 жовтня 2023 року правоохоронці розслідують факт державної зради Наталії Шарко. За даними слідства, після окупації військовими РФ Генічеська вона залишилась у місті та погодилася працювати в незаконно створеному  Генічеському районному суді Херсонської області.

Про те, що жінка працює в цьому суді свідчать її вироки.

“У 2023 році Наталія Шарко винесла рішення щодо тимчасового тримання під вартою викраденого українця. Це кримський татарин Ленур Халілов з Генічеського району, якого окупаційна влада обвинувачує нібито в організації незаконного збройного формування чи участі у ньому”, – йдеться у матеріалі. 
  • З 2014 року Шарко обіймала посаду судді Генічеського районного суду. Працювала у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Олешківської районної державної адміністрації.
  • Наталія Шарко стала першої заступницею незаконного голови Херсонщини й була головою окупаційної призовної комісії. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів