Підтримати нас

Колишній судді Генічеського райсуду оголосили підозру за трьома статтями

09 серпня 2024 18:23
230
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

Правоохоронці заочно повідомили про підозру колишній судді Генічеського районного суду Наталії Шарко в державній зраді та добровільному зайнятті посади в окупаційних органах влади.

Про це йдеться у тексті підозри, опублікованої на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у жовтні 2022 року Шарко отримала російський паспорт і посаду окупаційної судді в незаконно створеному Генічеському районному суді Херсонської області.

На своїй посаді вона незаконно виносила судові рішення за законодавством РФ, зокрема й стосовно жителів окупованої Херсонщини.

У вересні 2023 року вона обійняла посаду окупаційного першого заступника голови окупаційної “Генічеської військово-цивільної адміністрації”. На цій посаді вона брала участь у проведенні масових заходів, під час яких виправдовувала окупацію Херсонщини та схвалювала діяльність підконтрольних РФ самопроголошених органів влади.

Наталії Шарко інкримінують:

  • державну зраду;
  • добровільне зайняття посади в незаконних судових органах, створених на ТОТ;
  • добровільне зайняття посади в незаконних органах влади, створених на ТОТ.

Шарко може загрожувати довічне позбавлення волі.

  • З 2014 року Шарко обіймала посаду судді Генічеського районного суду. Працювала у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Олешківської районної державної адміністрації.
  • Наталія Шарко стала першої заступницею незаконного голови Херсонщини й була головою окупаційної призовної комісії.
  • Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Наталія Шарко, яку підозрюють у співпраці з окупаційною владою, до квітня 2023 року отримувала заробітну плату з державного бюджету в сумі 1 мільйон 383 тисячі гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів