Підтримати нас

Статистика про COVID-19 в Україні засекречена

Vgoru
Автор статті
28 грудня 2020 06:30
969
Поширити:

На сьогоднішній день показники летальності від коронавірусу в Україні засекречені. Про це розповів лікар, глава Національної медичної палати України Сергій Кравченко на телеканалі Апостроф TV.

За його словами, смертність від COVID-19 1,72%, що озвучують зараз, була дійсна на весняно-літній період. Нинішніх показників не розголошують. 

"Статистичні дані, які публікує МОЗ, не об'єктивні. Вони публікують виключно лабораторно підтверджені випадки коронавірусної хвороби. Насправді клінічно підтверджених випадків хвороби в десятки, а то і в сотні разів більше", - сказав Кравченко. 

Він зазначив, що основним показником є інтенсивність поширення хвороби, яка в Україні не визначається. Захворюваність, смертність і летальність. Він підкреслив, що такі показники зростають у країнах  по сусідству з Україною, а також в Європі. 

"В Україні ці показники чомусь зменшуються. Про летальність нам абсолютно нічого не говорять, тому що ми навіть її порахувати зараз не можемо, оскільки не знаємо об'єктивних показників захворюваності", - констатував Сергій Кравченко. 

Медик сказав, що в Києві статистика більш об'єктивна, оскільки цим займається Олег  Рубан - начальник управління Держспоживслужби. Він є висококласним професіоналом. У минулому він був головним санітарним лікарем Києва. Також цим питанням займається Сергій  Чумак, який тепер є директором Лабораторного центру МОЗ України в місті Києві. Зараз він виконує повноваження головного державного санітарного лікаря в Києві. Тому тут ситуація більш достовірна і більш об'єктивна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ