Підтримати нас

Стали відомі імена трьох чоловіків, яких вбили військові РФ у селі Кохани на Херсонщині

Вгору
Автор статті
20 березня 2024 21:43
1,261
Поширити:
Олександр Карпусь. Фото: ЦЖР

Минулого тижня в селі Кохани Голопристанської громади Скадовського району на лівобережжі Херсонської області знайшли тіла трьох чоловіків, вбитих російськими військовими. Ними виявились місцеві жителі Олександр Карпусь, Олександр Голенков і Микола Вознов.

Деталі дізнався Центр журналістських розслідувань.

За словами родича вбитого Олександра Карпуся, ввечері 14 березня зібралась компанія чоловіків, однак невідомо скільки їх було і що сталося далі. Згодом трьох чоловіків знайшли застреленими.

“Село Кохани після затоплення водою через підрив Каховської ГЕС вимерло. В ньому залишилось, може, 10-12 людей. Зв’язку з селом давно нема, мобільний там не ловить. Тіла вбитих пролежали там три дні, бо ніхто не хотів їхати їх забирати. “Швидка” туди теж відмовлялась їхати”, – розповів рідний вбитого.
 Наразі тіла перебувають у моргу окупованого Скадовська й незаконна влада не видає їх рідним, мовляв, йдуть слідчі дії.

Родич Олександра Карпуся заперечує інформацію про те, що чоловіків могли розстріляти за мародерство.

“Після затоплення села Саша рятував людей і вони йому за це вдячні. Багато хто звідти потім виїхав і Саша доглядав за їхніми будинками. Сам він настільки любив ці місця, що так і не наважився виїхати, хоча ми його постійно вмовляли це зробити. Останнім часом ті, хто залишався в селі розселились у дачних будинках нагорі, де не дістала вода. Їхні власники були не проти, бо так менше шансів, що їхні будинки розграбують. Цим тут займалися самі російські військові. З перших днів затоплення вони вдиралися до гаражів і помешкань та виносили звідти все, що бачили. Також водою там зносило пральні машинки, меблі, зносило й самі будинки”, – розповів він.
Журналісти пишуть, що Олександр Карпусь (орієнтовно 45 років) родом із сусіднього села Кардашинка, але часто бував у Коханах. Микола Вознов – місцевий житель. Він вирощував троянди та мав теплиці. Олександр Голенков (орієнтовно 40 років)  – не місцевий, колись приїхав на Херсонщину з іншої області на заробітки й працював у теплицях. 
“І Коля, і Саша Голенков – звичайні хлопці. Вони цивільні, прості роботяги”, – сказав ЦЖР рідний одного з вбитих.
  • Російське видання Astra повідомляло, що за підозрою у вбивстві чоловіків у Коханах затримали військових РФ із Волгоградської області, 36-річного Олексія Буленіна та 37-річного Мунтяна Тарасенко. Буленін був раніше засуджений умовно за викрадення автівки, Тарасенко – за насилля. 
  • Нещодавно стало відомо, що настоятеля храму Православної церкви України 59-річного Степана Подольчака викрали та закатували до смерті в окупованому селищі Каланчак Скадовського району Херсонської області.
  • У листопаді 2023 року в окупованому селищі Горностаївка Херсонської області відбулися масові затримання чоловіків. Затримали щонайменше 7 мирних громадян – двох молодиків відпустили через кілька днів, один помер після допиту, а щонайменше троє безслідно зникли.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ