Підтримати нас

Російські військові закатували до смерті настоятеля храму ПЦУ в Каланчаці

Вгору
Автор статті
16 лютого 2024 09:57
949
Поширити:

Настоятеля храму Православної церкви України 59-річного Степана Подольчака викрали та закатували до смерті в окупованому селищі Каланчак Скадовського району Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Світлана Фоміна, начальниця Каланчацької селищної військової адміністрації, розповіла ЦЖР, що 13 лютого, російські військові вдерлися до будинку Степана Подольчака в Каланчаку та вивезли настоятеля в невідомому напрямку. 15 лютого дружині Подольчака повідомили про смерть чоловіка та викликали на упізнання тіла.

Фоміна розповідає, що Степан Подольчак приїхав до Каланчака з Львівської області й понад десять років із допомогою вірян будував у селищі церкву. Також настоятель проводив усі служби українською.

Жителі Каланчацької та сусідньої Мирненської громади розповіли ЦЖР, що останні півтора тижня російські військові поводяться дуже агресивно, вони принижують людей на блокпостах та загалом жорстоко поводяться з цивільними. Жителі пов’язують це з частими українськими ударами по позиціях військових РФ.

У фейсбуці єпископ Херсонський і Каховський ПЦУ Володимир (Харко), написав, що за підтвердженням спецслужб очевидці розповіли, що в першій половині дня 15 лютого Степана Подольчака та будівничого храму розстріляли.

  • У листопаді 2023 року в окупованому селищі Горностаївка Херсонської області відбулися масові затримання чоловіків. Затримали щонайменше 7 мирних громадян – двох молодиків відпустили через кілька днів, один помер після допиту, а щонайменше троє безслідно зникли.
  • Убитого чоловіка серед затриманих у Горностаївці звали Руслан Руснак. Центр журналістських розслідувань раніше повідомляв, що 20 листопада 2023 року військові РФ незаконно позбавили його волі, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ