Підтримати нас

«Слов’янськ та «Старобільськ» випробовують у Чорному морі

Автор статті
10 листопада 2019 11:31
810
Поширити:

Катери Військово-Морських Сих ЗС України «Слов’янськ (P190) та «Старобільськ» (P191) сьогодні вперше вийшли на випробування у Чорне море.

Військові моряки України разом з американськими спеціалістами здійснюють роботу всіх механізмів та систем нових одиниць національного флоту, повідомляє Думская.

Першим з Практичної гавані одеського порту о 12:50 вийшов патрульний катер «Старобільськ» (P191). На його борту окрім команди катеру та американських спеціалістів знаходиться командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

Ближче до вечора з гавані вийшов патрульний катер «Слов’янськ» (P190)

«Старобільськ» (P191) вийшов з гавані на швидкості 28 вузлів, «Слов’янськ» (P190) – 27 вузлів.

21 жовтня катери «Слов’янськ (P190) та «Старобільськ» (P191) були доставлені до України, вже через два дні – 23 жовтня відбувся їх спуск на воду.

Напередодні українські екіпажі патрульних катерів “Слов’янськ” та “Старобільськ” завершили 10-тижневу підготовку у Сполучених Штатах.

Перед початком навчання у США екіпажі катерів пройшли інтенсивну мовну підготовку в Одесі. Також, в Україні проходили комплексну підготовку з практичним відпрацюванням дій на тренажерах Навчального центру ВМС ЗС України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ