Підтримати нас

Скільки пошкоджено та відбудовано об'єктів у Калинівській громаді на Херсонщині

14 вересня 2024 17:00
166
Поширити:
Фото: Укрінформ

На початок серпня в Калинівській громаді Херсонської області 380 об'єктів пошкоджено та 186 зруйновано, відбудували – 453. 

Про це йдеться у відповіді Херсонської обласної військової адміністрації на запит “Вгору”.

У громаді відбудували 401 приватний будинок (за допомогою програми "Пліч-о-Пліч", благодійників та за кошти власників) та 2 заклади охорони здоров'я. Жителям Бобрового Кута Калинівської громади надали 24 модульних будинків для тимчасового проживання. 

У відповіді на запит повідомили, що в селі Бобровий Кут є проблеми із водопостачанням. Наразі воду в населений пункт привозять. 

Окрім цього, громада розробила програму для буріння свердловин, а благодійники встановили водонапірну башту. 

Також зазначається, що в селі Бобровий Кут немає газу. 

  • Після деокупації території Херсонської області у 2023 році для відновлення пошкоджених будинків створений проєкт «Пліч-о-пліч». За словами заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби, 12 областей України взяли патронат над окремими громадами Херсонщини та допомагали людям відновити їхнє житло.
  • 10 листопада 2022 року село ЗСУ звільнили Бобровий Кут Калинівської селищної громади Бериславського району Херсонської області. Фермер Геннадій Якимчук розповів, що російські окупанти пограбували його будинок.
  • У межах проєкту “Пліч-о-пліч” у Бобровому Куті Бериславського району фахівці з Дніпровщини завершили ремонт у вісьмох будинках.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів