Підтримати нас

Штурми та розбрат: Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

Vgoru
Автор статті
18 грудня 2023 10:00
449
Поширити:

На Херсонському напрямку Сили оборони півдня України спостерігають присутність російських десантно-штурмових підрозділів та нещодавно мобілізованих, неосвічених військових. 

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”. 

За її словами через таку “різношерстість” в окупаційних військах виникають сутички між собою.

"У них внутрішній розбрат, дуже очевидний і в радіоперехопленнях, і в загальній поведінці, яку ми можемо спостерігати за допомогою аеророзвідки. Бачимо, що злагодження в підрозділах ворога немає”, – додала Гуменюк.

Також вона зазначила, що час від часу російські військові змагаються за те, хто буде більш результативним на своєму відрізку відповідальності. 

“Вони змагаються в результативності саме штурмових дій, але наші підрозділи не дають їм шансів", – розповіла речниця.

Сили оборони продовжують утримувати позиції, попри спроби російських військових штурмувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини, сказала Наталя Гуменюк.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків

Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» 59-ої ОМПБр Роберт Бровді сказав, що він обурений статтею The New York Times (NYT) щодо доцільності ведення бойових дій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини навколо села Кринки та назвав її маніпулятивною.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ